Народний депутат Сергій Рибалка (Радикальна партія) разом із волонтерським центром «Надія» взяли під шефство центр реабілітації дітей з особливими потребами «Лелека» в Попасній.

«Центр «Лелека» відкрився нещодавно, в жовтні 2017 року. Сьогодні тут на реабілітації перебувають 33 дитини віком  до 18 років. У колективі діти краще проходять курс реабілітації. Як розповідає директор центру Наталя Овчаренко, обстріли дуже негативно позначаються на дітях з особливими потребами. Після гучних вибухів вони перестають розмовляти і замикаються в собі. Реабілітацію доводиться починати з нуля», — написав депутат на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, з кожною дитиною тут займаються індивідуально, бо вони ще не готові для групових занять. «Надалі дітей планують навчати професійних навичок, наприклад крою та шиття. У найближчих планах — створити живий куточок для спілкування дітей із домашніми тваринами.

«Особливо наших волонтерів розчулило Дерево мрій і бажань. Діти самі або за допомогою батьків пишуть свої бажання і у вигляді лелек вішають на дерево. І не дивно, що бажання майже кожної дитини — це мир. Це дерево — символ того, що всі мрії збудуться», — наголосив він.

Створення та утримання такого центру в прифронтовій зоні — це великий подвиг, переконаний С. Рибалка, адже діти з особливими потребами вразливі більше за інших. І відзначив роботу педагогів, які прагнуть створити в центрі атмосферу, в якій діти почуватимуться у безпеці.

Вл. інф.