З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні учасники історичних подій чотирирічної давнини зустрілися зі студентською молоддю Луганщини — майбутніми фахівцями з політології та міжнародних відносин.
Про розвиток подій, що відбувалися на той час у Луганську, присутнім розповіли голова Попаснянської РДА Сергій Шакун та заступник голови громадської ради при ОДА, головний редактор газети «Сєверодонецькі вісті» Ганна Руденко. Вони згадали тих, хто починав мирні акції, спрямовані проти рішень тодішньої влади, брав участь у Євромайдані під час окупації міста, із сумом назвали імена друзів, котрі загинули, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність України.
Закінчилася зустріч вшануванням пам’яті загиблих під час Революції Гідності та антитерористичної операції хвилиною мовчання.

Павло ВОРОНЦОВ.

***

Тисячі жителів обласного центру Волині взяли участь у заходах, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні. Квіти і вінки від громадських організацій, установ і організацій, рідних, мешканців міста лягли до стели Героям Революції Гідності і воїнам, які загинули в зоні АТО, що на Театральному майдані.
Потім колона пройшла вулицями до меморіалу «Вічної слави», де відбулися громадська панахида, покладання квітів до могили Василя Мойсея, розстріляного 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, та пам’ятника Героям Небесної Сотні. Учасники жалобних врочистостей хвилиною мовчання вшанували загиблих у 2014 році. Опісля в Палаці культури Луцька відбулася година пам’яті «Герої не вмирають...».

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото автора.

На знімку: похорони Василя Мойсея на меморіалі «Вічної слави» в Луцьку 23 лютого 2014 року.
21 листопада того ж року йому присвоєно звання Героя України (посмертно).