Питання про перерахунок пенсій та виплат колишнім військовим і силовикам порушують протягом останніх декількох місяців. Саме ця тема і стала предметом обговорення під час зустрічі представників Опозиційного блоку з військовими пенсіонерами.
Представники Опозиційного блоку допомогли скласти та зареєструвати відповідну заяву в суд. У цьому документі йдеться про те, що згідно із законом збільшення зарплат тим, хто нині служить у погонах, автоматично веде до перерахунку пенсій. Однак цього не сталося.
Як зауважив голова фракції Юрій Бойко, було також подано депутатський запит на ім’я Генерального прокурора для того, щоб покарати тих, хто допустив порушення букви закону.
За словами депутата, за участі представників різних фракцій у Верховній Раді зареєстровано постанову № 7492. Документ підписали майже 180 народних депутатів для того, щоб зобов’язати уряд провести перерахунок пенсій і виплат. «Механізм подальших дій зрозумілий, — сказав Ю. Бойко військовим ветеранам під час зустрічі. — Є звернення Ради ветеранів і проект постанови. У понеділок поінформую про ситуацію на Погоджувальній раді», — сказав він і додав, що Опоблок готовий підтримати військових пенсіонерів у їхніх публічних акціях.
Виконувач обов’язків голови Всеукраїнського об’єднання профспілок силових структур Григорій Кабанченко  наголосив на важливості того, щоб довкола постанови на підтримку ветеранів об’єдналися всі фракції. Каже, 15 лютого ветерани виграли зразкову справу у Верховному Суді, тож тепер не перерахувати пенсію вже неможливо.

Надія СМІЯН.