У Києві відбувся гала-концерт конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України». Представник Президента у Верховній Раді та народний депутат від парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко стала членом журі цього творчого змагання.
Конкурс юних талантів проходив у обласних центрах, де діти змагалися за право представляти Україну на фестивалі в Сан-Ремо (Італія), написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці. «Ми, з натхненником фестивалю Ярославом Москаленком, об’їздили всю Україну і бачили надзвичайно талановитих юних виконавців, справжніх зірок, — ідеться в повідомленні. — Але те, що вчора було в Києві, — просто зіркове небо! Неймовірна краса, неймовірні емоції! Київ вразив і підтвердив, що це справді європейська столиця, яскрава і сильна».
Ірина Луценко подякувала батькам і музичним керівникам за те, що виховують справжніх зірок і наповнюють майбутнє України. «Кажуть, якщо зіркове небо — буде гарна погода, і, значить, усе в нас завтра буде прекрасно», — аргументувала вона.
Усі діти, які брали участь у конкурсі, достойні премій і призів, вважає народний депутат і каже, що визначати переможців було надзвичайно складно. Свій спеціальний приз політик віддала Варварі Кошовій із піснею Джамали «1944». «У такому віці виконати цей твір — треба мати широку душу й відчути всю трагедію кримськотатарського народу», — зазначила І. Луценко.
Тепер на юних українських зірок чекають ще два відбіркові конкурси: 21 лютого у Кропивницькому і 24 лютого у Краматорську, а фінал відбудеться в Києві 16 березня в Палаці «Україна».

Вл. інф.