Учора в Києві вшановували пам’ять видатної поетеси, публіциста, літературного критика та громадського діяча Олени Теліги. Заходи відбулися у Бабиному Яру біля пам’ятника, встановленого на її честь.

«Сьогодні неможливо уявити Олену Телігу поза духовним і культурним життям України. Залишається одне: осягнути велич її духу», — наголосив під час урочистостей перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.
Поетеса, силу слова якої порівнюють з поезією Лесі Українки, народилась у 1906 році у Підмосков’ї в родині професора, майбутнього міністра УНР Івана Шовгеніва. Тривалий час жила в еміграції в Європі, але повернулась до України, присвятивши розбудові її незалежності свій талант і все своє недовге життя. У жовтні 1941 року в надії на національне визволення та відродження самостійної України Олена Теліга прибуває в складі похідної групи ОУН до окупованого німцями Києва. Тут вона очолює Спілку українських письменників, редагує літературно-мистецький журнал «Літаври», організовує пункт харчування для киян, які залишилися в окупації і потерпали від голоду. 21 лютого 1942 року на тридцять п’ятому році життя Олена Теліга разом із її чоловіком Михайлом Телігою та іншими членами ОУН була розстріляна німцями у Бабиному Яру.