Шістьма новими пожежними машинами поповнились рятувальні частини Харківської області завдяки команді Радикальної партії.

У Харкові Олег Ляшко зустрівся з рятувальниками та вручив ключі від сучасної пожежної техніки.

Фото надано прес-службою РПЛ.

Вручив їх Олег Ляшко, перебуваючи з робочим візитом на Харківщині. Під час зустрічі із співробітниками ДСНС та курсантами Національного університету цивільного захисту України лідер РПЛ підкреслив, що гідні умови праці та високі зарплати рятувальників — це запорука тисяч врятованих ними життів.

«Уперше за 10 років ми вибили 90 мільйонів гривень на придбання житла для рятувальників. В Україні багато недобудованих приміщень — у Рівному, Ніжині, Харкові, Кропивницькому, Ромнах, і ці кошти підуть на їх реконструкцію. Щоб у наших рятувальників було житло. Крім того, у цьому році ми добилися виділення мільярда гривень на придбання спеціальної пожежної техніки: 600 мільйонів — на пожежні автомобілі. Такого ще не було за всі часи незалежності України. Що новіша техніка — то більше врятованих життів!», — наголосив О. Ляшко.

Проте найголовніше для лідера РПЛ, щоб держава гідно оцінювала роботу рятувальників.

«Позаминулого року зарплата рятувальників була однією з найнижчих по країні — 3 тисячі гривень. Це неправильно і нечесно, бо рятувальники щодня ризикують своїм життям. Ми виправили цю ситуацію і з нинішнього року ніхто в ДСНС не отримуватиме менш як 7 тисяч гривень. А після першого кварталу 2018 року ми зробимо все, щоб прирівняти зарплати рятувальників до зарплат поліцейських і військових, щоб ніхто не отримував менш як 8 тисяч гривень», — підкреслив народний депутат.

***

Цьогоріч бюджетом країни передбачено 400 мільйонів гривень на закупівлю гелікоптерів вітчизняного виробництва. Їх серце — двигуни — вироблятимуть у Запоріжжі. Ініціатором проекту став народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. У середу парламентарій відвідав підприємство «Мотор Січ», де докладно ознайомився з процесом виробництва.

— Для нас дуже важливо торгувати не сировиною, а високотехнологічною продукцією, — зазначив О. Ляшко під час свого візиту на виробництво. — Цього року, як ми і домовлялися під час попереднього візиту, виділено 400 мільйонів гривень на нові гвинтокрили для МЧС. І це тільки початок.

Вл. інф.