На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман учора під час робочої поїздки на Сумщину. В обласній клінічній лікарні він вручив сертифікат на ангіограф. Новітній прилад дасть змогу з’ясувати стан і вчасно діагностувати патології кровоносних судин пацієнта, убезпечивши його від інфаркту, інсульту або інших проблем, використовуючи рентгеноконтрастний метод дослідження.

Володимир Гройсман повідомив, що торік для лікувальних закладів України придбали 13 ангіографів. Стільки ж мають намір профінансувати й цьогоріч. У такий спосіб реалізується урядовий проект створення в державі інтервенційних кардіологічних центрів.

У Сумському національному аграрному університеті Прем’єр-міністр зустрівся зі студентами та викладачами цього навчального закладу, передає наш власний кореспондент Володимир ЧЕРНОВ. «Вища школа має змінюватися і виходити в конкурентний світ, — зауважив глава уряду, спілкуючись зі студентством. — Сильною Україну роблять люди — це найголовніший капітал. І наші знання мають змінювати якість життя». 

Глава уряду також побував у Центрі точного землеробства — одному з передових закладів із підготовки інженерів, маркетологів та агрономів. Він ознайомився з винаходами студентів і відзначив високий рівень розробок, які вже тепер вельми затребувані в Україні та світі.

Під час розмови із молоддю В. Гройсман наголосив на тому, що реформа децентралізації передала нові повноваження й ресурси на місця й посилює відповідальність влади та вимогливість громад до своїх керівників. «У нас усе вийшло, — сказав глава Кабміну. — Потрібно об’єднуватися. Потрібні нові люди й нові знання».