До Байковецької об’єднаної територіальної громади, що в Тернопільському районі, надійшло дев’ять комплектів спортивних тренажерів по чотири елементи кожен. Їх придбали в рамках реалізації проекту «Будівництво спортивних майданчиків з елементами вуличних тренажерів», який співфінансують за сприяння проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) разом із місцевим бюджетом.
«Такий крок ми запланували ще минулого року. Підтримка спорту й здорового способу життя — один із пунктів Стратегії розвитку нашої громади», — розповів перший заступник очільника Байковецької ОТГ Микола Дума.
Ініціаторами цієї ідеї стали члени місцевого молодіжного комітету, які створили громадську організацію «Файна громада». Вартість усього обладнання — 230 тисяч гривень. Частка співфінансування з місцевого бюджету становить 30 відсотків. Для кожного комплекту вже визначили окремі локації. Три з них встановлять у Байківцях, які є центром об’єднаної територіальної громади, й по одному розмістять у Гаях-Гречинських, Шляхтинцях, Лозовій, Курниках, Стегніківцях та Дубівцях. Подбали тут і про обслуговування та ремонт спортивного знаряддя. Цим займатиметься КП «Байковецьке».
«Змонтувати обладнання плануємо навесні за сприятливих погодних умов, орієнтовно у березні чи квітні. У найближчих планах — подальший розвиток цього напряму. Також хочемо облаштувати два універсальні спортивні майданчики зі штучним покриттям. Готові на 50 відсотків профінансувати цей проект з місцевого бюджету», — додав Микола Дума.

Тернопільська область.