Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матчі у відповідь.

«Локомотив» (РФ) — «Ніцца» (Франція). 1:0 (3:2). «Зеніт» (РФ) — «Селтік» (Шотландія). 3:0 (0:1). ЦСКА (РФ) — «Црвена Звєзда» (Сербія). 1:0 (0:0). «Лейпциг» (Німеччина) — «Наполі» (Італія). 0:2 (3:1). «Вільярреал» (Іспанія) — «Ліон» (Франція). 0:1 (1:3). «Спортинг» (Португалія) — «Астана» (Казахстан). 3:3 (3:1). «Лаціо» (Італія) — «Стяуа» (Румунія). 5:1 (0:1). «Вікторія» (Чехія) — «Партизан» (Сербія). 2:0 (1:1). «Арсенал» (Англія) — «Естерсунд» (Швеція). 1:2 (3:0). «Мілан» (Італія) — «Лудогорець» (Болгарія). 1:0 (3:0). «Зальцбург» (Австрія) — «Реал Сосьєдад» (Іспанія). 2:1 (2:2). «Брага» (Португалія) — «Марсель» (Франція). 1:0 (0:3). «Аталанта» (Італія) — «Боруссія» (Німеччина, Д). 1:1 (2:3). «Атлетік» (Іспанія) — «Спартак» (Росія). 1:2 (3:1), «Атлетіко» (Іспанія) — «Копенгаген» (Данія). 1:0 (4:1).

***

«Динамо» (Україна, Київ) — АЕК (Греція, Афіни). 0:0. Перший матч — 1:1.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Морозюк, Буяльський, Шепелєв (Бєсєдін, 76), Гонсалес, Гармаш, Циганков, Мораес (Шапаренко, 90+2). Тренер — Олександр Хацкевич.

АЕК: Баркас, Гало, Лабропулос, Чигринський, Бакакіс (Клонарідіс, 70), Сімоеш, Галанопулос (Айдаревич, 81), Христодулопулос (Якумакіс, 74), Шоджаї, Бакасетас, Арауго. Тренер — Мануель Гіменес.

Рефері — Матей Юг (Словенія).

22 лютого. Київ. НСК «Олімпійський». 27 024 глядачі. 4 градуси морозу.

Зима, як відомо, — не найкраща пора року для участі українських команд у єврокубках. Але київські динамівці, доклавши максимум зусиль, здолали непростого суперника, котрий для досягнення мети не гребував грубими прийомами, продовжать виступи в турнірі. І за це заслужили на добре слово. Сподіватимемося, що далі буде легше. Адже до поєдинків наступного раунду кияни, за рахунок участі в чемпіонаті УПЛ, матимуть кращий, ніж тепер, ігровий тонус.

***

Зустріч відбулася за прогнозованим сценарієм: греки більше атакували, а господарі сконцентрувалися на стримуванні суперника і регулярно контратакували. З перших хвилин футболісти АЕКа очікувано заволоділи ініціативою та знаходили можливості для небезпечних ударів.

«Динамо», маючи позитивний для себе рахунок після першого «побачення» в гостях, знову зіграло від оборони. Хоча позбавити АЕК простору не завжди вдавалося і моменти біля воріт Бойка виникали. Підопічні Мануеля Гіменеса на старті кожного з таймів влаштовували тиск на позиції господарів. Оборона «Динамо» кілька разів помилялася. Однак гості, на щастя, цим не скористалися. Забити так нікому і не вдалося. А це означає, що АЕК вибуває з турніру, а «Динамо» залишається на марші.

***

— Це була гра нервів з боротьбою на кожній ділянці поля, — прокоментував Олександр Хацкевич. — Принцип дій АЕКа — агресія. Афіняни зазвичай починають дуже активно. Так було і цього разу. І ми чекали на такий перебіг подій.

Суперник більше володів м’ячем, але нам розкриватися не було сенсу. І ми мали моменти, і суперник. Гонсалес мав віддавати на Буяльського в одному з епізодів. Але головне — це все-таки результат. Що сподобалося — рух на швидкості. Однак є претензії до колективного виходу з оборони до атаки.

Підсилення може бути за рахунок повернення Пиварича і Мбокані. Цей етап пройшли, тепер готуватимемося до наступного раунду...

***

А жеребкування пар 1/8 фіналу відбулося вчора в Ньоні (Швейцарія). І ми, зрозуміло, дізналися про суперника динамівців:

«Лаціо» — «Динамо». «Атлетіко» — «Локомотив». ЦСКА — «Ліон». «Лейпциг» — «Зеніт». «Марсель» — «Атлетік». «Спортинг» — «Вікторія». «Боруссія» Д — «Зальцбург». «Мілан» — «Арсенал».

Матчі заплановано на 8 і 15 березня.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.