У Верховній Раді відбувся дводенний практикум з галузевої законотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань управління земельними ресурсами і комунальним майном.
Захід проводиться апаратом Верховної Ради разом з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Програма реалізується за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.
Захід відкрили заступник керівника апарату Верховної Ради Олександр Мартиненко та експерт з розроблення законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування Асоціації міст України Людмила Даменцова.
Працівники Головного юридичного управління апарату Верховної Ради, Інституту законодавства парламенту ознайомили присутніх із базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та головними вимогами законодавчої техніки, повідомляє Інформаційне управління апарату парламенту.
У рамках програми заходу відбувся також круглий стіл за участю працівників секретаріату Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, Київської міської державної адміністрації, Київської міської ради, Асоціації міст України, під час якого було обговорено актуальні питання нормативно-правового забезпечення в сфері управління земельними ресурсами та комунальним майном.
Для учасників практикуму було проведено екскурсію сесійним приміщенням Верховної Ради України. Крім того, вони ознайомилися з роботою Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації.