Після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Андрій Парубій дав брифінг для представників ЗМІ. Відповідаючи на запитання журналістів з приводу перспектив проекту закону про Національну безпеку, він зауважив, що, на його думку, це один із найважливіших документів. «Розпочинаючи цю сесію, я визначив його однією з прерогатив», — сказав він. За словами керівника парламенту, над проектом закону вже не один рік велася копітка праця. Над ідеєю, мовляв, працювали ще відтоді, як А. Парубій був Секретарем РНБО. Він висловив сподівання, що найближчим часом законопроект внесуть до Верховної Ради й пообіцяв, з огляду на його вагу, рекомендувати винести закон на невідкладний розгляд. Голова Верховної Ради припустив, що це питання кількох днів.

Спілкуючись із журналістами, А. Парубій наголосив, що під час розгляду питання про керівництво Національного банку в сесійній залі обов’язково заслуховуватимуть звіт Валерії Гонтаревої, як це і передбачено законом. Він зауважив: важливо, щоб питання пройшло попереднє обговорення на засіданні всіх фракцій. Кандидатові на посаду керівника Нацбанку рекомендовано зустрітися зі всіма фракціями. Це рішення ухвалено в Комітеті з питань фінансової політики та банківської діяльності. А. Парубій висловив сподівання, що з приводу обрання нового очільника Нацбанку вдасться досягнути консенсусу, адже «важливо не просто внести питання, а ще й вийти на позитивне голосування».

Прокоментував глава парламенту і питання про можливість дострокових виборів. «Скільки існує ця Верховна Рада і її попередні скликання, весь час йде дискусія про дочасні вибори, — сказав він. — Вважаю, в цих умовах дочасні вибори — це, швидше, сценарій дестабілізації, який призведе до турбулентності в державі. Тому переконаний, що немає жодних підстав для їх проведення. Але є спільна позиція і Верховної Ради, і виконавчої влади, і Президента, що це той сценарій, який нині є небажаним для України. Тому переконаний, що розмови про дочасні вибори не мають під собою жодного ґрунту». Наступний рік буде складним із огляду на вибори і законодавчого органу влади, і глави держави, спрогнозував він. У цьому контексті А. Парубій пообіцяв зробити все можливе, щоб Верховна Рада не потрапляла у вир політичних емоцій, працювала злагоджено і відповідально, як того потребує ситуація в країні. «У нас буде амбітний порядок денний, — наголосив він, — Антикорупційний суд, закон про Нацбезпеку, пакет законів для виконання асоціації з Європейським Союзом, закон про вибори. Треба думати про роботу, а не про дочасні вибори».

А. Парубій не відкинув можливості закріпити на конституційному рівні євроатлантичний курс України. Мовляв, ця ідея використовується багатьма нашими сусідами. Наприклад, результати референдуму в Грузії засвідчили бажання на конституційному рівні закріпити європейський і євроатлантичний вибір цієї країни. «Ця ідея може і повинна мати підтримку в Україні, — сказав глава парламенту. — Але якщо ми будемо рекомендувати закріпити вектор на вступ до ЄС, так само має бути закріплено наш вектор на вступ до НАТО. Ці два питання — однакової ваги. І нам треба робити кроки, щоб якомога швидше йти до своєї мети».