Нелегко нині вдовам закарпатських учасників АТО. Тому вони й просять чітких роз’яснень щодо виплат дружинам і членам сімей полеглих військовослужбовців, забезпечення їх житлом, надання пільг та допомоги на встановлення пам’ятників загиблим, забезпечення родин узимку дровами насамперед у гірських районах, виділення земельних ділянок, а також з питань оздоровлення, психологічної та юридичної підтримки поранених та інвалідів, освіти дітей...
Про це й говорили на зустрічі, яку провів заступник очільника ОДА Олександр Петік з членами сімей загиблих військовослужбовців та інших учасників АТО. Ініціатором такої відвертої розмови з владою стала громадська організація «Відродження України Закарпаття».
Вичерпні відповіді на конкретні запитання, повідомляють з ОДА, надали керівники обласних владних структур: департаменту охорони здоров’я Тетяна Міцьо, департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка, департаменту освіти Михайло Шеверя, територіального управління юстиції Іван Алмаші та управління Держгеокадастру Василь Якубець.
Обговорили й діяльність Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, який координує волонтерські рухи і напрями роботи, пов’язані з наданням допомоги бійцям АТО, а також пораненим та загиблим і їхнім родинам.

Ужгород.