На Хмельниччині 147 стаціонарних пунктів обігріву облаштували переважно у різних соцзакладах. Окрім того, в обласному центрі рятувальники розгорнули на міському пляжі ще й мобільний пункт. Також у Хмельницькому, Шепетівці та Кам’янці-Подільському чергують пересувні пункти обігріву на базі пунктів управління з надзвичайних ситуацій. Рятувальники просять поки що без потреби не мандрувати на далекі відстані, а якщо така необхідність виникне, то подбати про наявність теплих речей і запас пального. А у приміщеннях — не перенавантажувати електромережу, користуватися лише сертифікованими обігрівачами та стежити за справністю печей, повідомляє наш власкор Ірина КОЗАК.

***

У Кіровоградській області, за інформацією управління ДСНС, у приміщеннях ФАПів, амбулаторій, сільрад та залізничних станцій загалом діють 43 стаціонарні пункти обігріву. Через те, що температура повітря опустилася нижче 10 градусів, розгорнуто додатково ще 19 мобільних. Перелік та адреси місць, де можна врятуватися від морозу, розміщено на офіційних сайтах управління ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування, на дошках оголошень.
До того ж негода стала на заваді навчанню в Голованівському, Маловисківському, Новоархангельському та Новоукраїнському районах. Учні початкових класів не навчаються в Гайворонському та Благовіщенському районах. Майже два десятки шкільних автобусів не виїхали на лінії через великі морози, сніг, хуртовини та пориви вітру до 22 м/с. Ще одне лихо — ГРВІ, через які вимушені канікули запровадили в шести школах Кропивницького. Відклали науку до кінця тижня, передає наш власкор Петро МЕЛЬНИК.