За даними Мінфіну Польщі, протягом січня 2017 року в Україну за бланками TAX FREE ввезли товар 214 372 рази, а в січні 2018-го тільки 113 506 разів. Таким чином, обсяг ввезеного в Україну товару під виглядом "для себе" тільки за січень 2018 року зменшився майже удвічі, пише журналіст Євген Плінський.

"Якщо тенденція збережеться, а закон вдасться захистити від нападок, то в бюджет це може принести майже 7 мільярдів гривень. Залишилося тільки ухвалити зміни до Митного кодексу. Сподіваюся, що хтось із членів податкового комітету парламенту озвучить цю цифру на засіданні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, закон України № 2245 містить нові норми безмитного ввезення імпорту в Україну. З 1 січня 2018 року громадяни України мають право вносити або ввозити автомобілем в країну без сплати мита та податків товарів на суму 500 євро не частіше одного разу протягом 72 годин. При цьому, щоб отримати право безмитно ввезти імпорт в Україну, такий громадянин повинен бути відсутнім в Україні понад 24 годин. Таким чином, держава намагається припинити практику ввезення подрібнених комерційних партій товару для ухилення оподаткування та розмитнення.

Раніше повідомлялося, що від початку лютого сайт Державної прикордонної служби України демонструє відсутність жодної черги в контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Польщею: https://dpsu.gov.ua/ua/map/. А сайт прикордонної служби Республіка Польща від початку року показує термін очікування перетину кордону на пунктах Гребінне, Корчова, Медика як "0 годин 00 хвилин".