Хурделиці, шторм, ожеледиця, а також сніг з дощем — у центрі та на сході країни. Такий невтішний прогноз синоптиків на найближчі дні. А вже зараз південь засипає снігом — у регіоні масово забороняють рух трасами. До колін снігу — в Харкові. До 20 сантиметрів намело на Дніпропетровщині. Із заметів рятувальникам довелося витягати автівки.
У зв’язку з посиленням вітру обмежено лоцманське проведення суден у Маріупольському, Миколаївському, Одеському, Херсонському та Южненському морських торговельних портах. Тим часом теплові магістралі не витримують лютих холодів і стаються пориви. Зокрема, таке трапилося в Южноукраїнську на Миколаївщині, також стався порив магістрального трубопроводу у приміщенні котельні в Запоріжжі.
Завірюха прийшла і в центр країни. З ночі на 1 березня засипає снігом Київ. І, за прогнозами синоптиків, сніг не вщухатиме цілий день. Комунальники вже вигнали на дороги тягачі, аби витягати машини. Загалом ситуація контрольована — найбільші дороги розчищено, тож рух автомобільного транспорту забезпечено. В штатному режимі працюють і аеропорти. В подальшому прогноз синоптиків також невтішний.

***

Протягом доби не вщухають вітер та снігопад на Миколаївщині. Для поліції і дорожніх служб оголошено червоний рівень небезпеки. У режимі підвищеної готовності перебувають техніка та особовий склад підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС. Обмежено рух вантажного транспорту.
Вимушені канікули через негоду в школах Миколаєва продовжено ще на день, інформує наш кореспондент Марина ШКОРУБСЬКА.

***

«Морозні» канікули оголошено й на Хмельниччині. Тут зупинили навчання у 95 школах, не працюють понад два десятки дитсадків. Таке рішення ухвалено адміністраціями закладів у Меджибізькій та Старосинявській територіальних громадах. У деяких школах області через морози скасували заняття лише у початкових класах. А у Городоцькому районі дітям дозволено пропустити уроки за бажанням, зазначає наш власкор Ірина КОЗАК.

***

У Запорізькій області по допомогу до рятувальників звернулися лікарі Андріївської центральної лікарні, що у Бердянському районі. Вагітну жінку потрібно було негайно госпіталізувати до пологового будинку. Через ускладнений рух на автошляху Бердянськ — Андріївка рятувальникам довелось їхати попереду «швидкої» та розчищати дорогу.
Тож здоров’ю жінки та її дитини нічого не загрожує, повідомляє Тетяна КУЧЕРЕНКО.

***

Значно погіршилися умови пересування на автошляхах та вулицями населених пунктів Кіровоградщини, зокрема, в обласному центрі. Станом на ранок четверга вулиці та провулки Кропивницького не були готові до руху автомобільного транспорту. А про можливість пересування пішоходів годі й говорити. Лише проїжджими частинами центральних вулиць перехожі могли діставатися до місць своєї роботи. Не видно на вулицях і спеціальної снігозбиральної техніки, передає наш кореспондент Петро МЕЛЬНИК.