Пхьончхан (Республіка Корея). ХІІ зимові Паралімпійські ігри.

10 березня.

Віталій Лук’яненко.


Без зайвої розкачки українські атлети заходилися збирати медальний врожай, здобувши першого дня Ігор 5 нагород.

Порадували всі призери, а надто біатлоніст 39-річний Віталій Лук’яненко, котрий на відкритті Ігор ніс прапор України. Він став чемпіоном у перегонах серед спортсменів з вадами зору на дистанції 7,5 км. Бронзова нагорода дісталася ще одному біатлоністу з України Анатолію Ковалевському.

Тепер Лук’яненко — володар цілого скарбу: п’яти золотих паралімпійських медалей.

***
 

У змаганнях біатлоністок (спортсменки з вадами зору) 26-річна харків’янка Оксана Шишкова пройшла дистанцію без жодного промаху і фінішувала другою.

Загалом наші біатлоністи першого змагального дня у Пхьончхані показали високий клас і в інших категоріях. 

23-річний Ігор Рептюх з Чернігова виборов бронзову медаль.

У жінок на дистанції 6 км для учасниць, які проходять дистанцію стоячи (з частковою або повною відсутністю кінцівок), бронзову медаль принесла Людмила Ляшенко.

11 березня.

Максим Яровий (у центрі).

Лідер світового заліку 28-річний Максим Яровий із Миколаєва виборов золоту нагороду в лижних перегонах (сидячи) на 15 км.

12 березня.

Ігор Рептюх.


І цей день приніс нам «золото». Чемпіоном Паралімпіади в лижних перегонах на 20 км серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату став Ігор Рептюх із Чернігова.
Харків’янка Оксана Шишкова — срібний призер у лижних перегонах на 15 км (вільним стилем). «Бронза» в лижних перегонах для спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату дісталася Людмилі Ляшенко.

***

На той момент Україна йшла на третьому місці в медальному заліку: 9 нагород (3 золоті, 2 срібні, 4 бронзові).

Фото www.2014.paralympic.org.ua