Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко (на знімку) публічно представив звіт про свою роботу у 2017 році, розповів і про плани на 2018-й.

В області за 2017 рік побудували 5 нових шкіл. Також торік поставили за мету забезпечити 800 додаткових місць для найменших. Створили 1300 місць у дитсадках. Темпи не дозволять розслабитися й 2018-го. Частина об’єктів уже на реалізації.

В Україні на базі Рівненського госпіталю для ветеранів війни, що в селищі Клевань Рівненського району, з’явився гідний Центр для наших захисників та всіх українців, які потребують реабілітації. А в Рівненській обласній клінічній лікарні відкрився сучасний серцево-судинний центр, у райцентрі Рокитне запрацював новий терапевтичний корпус ЦРЛ. Вартісним обладнанням — новим рентген-апаратом — поповнився і Рівненський обласний перинатальний центр.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко розповів, що цього року з держбюджету на Рівненщину буде спрямовано майже 200 мільйонів гривень на сільську медицину.
2018-го розпочнеться будівництво масштабного спорткомплексу в Рівному, потішив рівнян Олексій Муляренко.

Рівненщина розвиває мережу туристичних центрів. Сьогодні їх уже п’ять — у Острозі, Корці, Володимирці, Сарнах, Дубенському районі. На порозі — відкриття центру в Рівному, хочуть створити такі самі заклади в Дубно та Клевані.

Керівник області приділив увагу у звіті й тому, як триває децентралізація на Рівненщині. На сьогодні в області фактично сформовано 28 територіальних громад. Внаслідок фінансової децентралізації власні доходи місцевих бюджетів громад суттєво зросли.

Олексій Муляренко розповів, що торік на Рівненщині відремонтовано 78 кілометрів автомобільних доріг. Враховуючи наявний стан доріг місцевого значення, прийнято рішення 2018-го спрямувати кошти виключно на ті дороги, потреба у ремонті яких є першочерговою.

Особлива увага приділяється формуванню сприятливого інвестиційного клімату в області. Уперше за останні роки спостерігається приріст іноземних інвестицій. Реалізовано проекти: ТОВ «Українські лісопильні» на 25 мільйонів євро (створено 150 нових робочих місць), ТзОВ «Морган Феніче» на 94,2 мільйона гривень (900 робочих місць) та інші.

Рівне.

Фото надано автором.