Під час перебування  на Луганщині Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні пана Марюса Януконіса та голови Представництва НАТО в Україні Александера Віннікова було  обговорено соціально-економічну ситуацію в області,   перспективи її  розвитку, а також напрями подальшого співробітництва Луганської області з Литовською Республікою.  Особливу увагу приділено питанню євроатлантичної інтеграції, перспективам членства України в НАТО.

Як наголосив Александер Вінніков, Альянс  підтримує цілісність та суверенітет України і в межах компетенції надає допомогу її населенню. На підтвердження своїх слів він, зокрема, відзначив, що на території нашої країни працюють десять Трастових фондів НАТО, головним призначенням  яких   є надання допомоги державам-партнерам у знищенні на їх територіях протипіхотних мін, надлишків застарілих боєприпасів, легких озброєнь, стрілецької зброї тощо.  

Також  Альянс допомагає у проведенні оборонної реформи за різними напрямами,  наприклад, з кіберзахисту, з медичної реабілітації (протезування) військовослужбовців, з перезахоронення радіоактивних відходів.

Завдяки реалізації проекту "Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ" за підтримки програми НАТО в Україні спільно з навчальним центром громадської організації "Ліга офіцерів"  пройшли професійну перепідготовку і в подальшому їм допомагатимуть у працевлаштуванні.

У період візиту поважних гостей  у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбувся концерт Вільнюського Камерного оркестру Святого Христофора "За вашу і нашу свободу". Таким чином жителі Луганщини розділили визначну подію для литовського народу -- 100-річчя відновлення Литовської державності.

Луганська область.