В Албанії поліція заарештувала 12  високопосадовців за підозрою в намірі незаконно придбати «апетитні» земельні ділянки на узбережжі Адріатичного моря, інформує головна прокуратура в Тирані. В повідомленні зазначається, що серед затриманих і мер приморського міста Лежа Фран Фрокай, який знаходив необхідні ділянки й готував фальшиві документи для продажу нібито новим власникам. 

Як з'ясував слідство, заарештовані вже мали на руках фальшиві документи на продаж 300 000 квадратних метрів землі, що належать державі, які повинні були придбати фіктивні покупці за символічною, а не ринковою, ціною. Злочинна схема передбачала перехід цих земельних ділянок із власності держави в руки високопосадовців. Дехто з них мав намір побудувати на них дачі чи готелі, а інші готові були перепродати землю вже за ринковою ціною інвесторам для будівництва готельних комплексів. 

Тепер махінатори опиняться за ґратами, а намічені для продажу ділянки залишаться у власності держави. Головне, щоб вона розумно розпорядилося ними (забудувала або вигідно продала підприємцям, які працюють у сфері туризму), а не залишала без догляду, зазначають албанські ЗМІ.