У неділю о 8.30 Збройні сили Туреччини й загони Вільної сирійської армії  установили контроль над сирійським містом Афрін. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Ердоган, виступаючи на урочистій церемонії з нагоди 103-ї річниці перемоги в битві за Чанаккале й Дня пам'яті загиблих героїв. «Над містом Афрін майорить вже не порвана й брудна символіка терористів, а прапори, що символізують стабільність і безпеку. Зараз у центрі Афріна майорить турецький прапор і прапор Вільної сирійської армії як символи миру й безпеки. Висловлюю подяку нашим військовослужбовцям. Висловлюю подяку від себе особисто й від нашого народу частинам Вільної сирійської армії», -- сказав президент.

Він запевнив, що в Афріні знищуватимуться сліди терористичної організації й водночас відновлюватимуться інфраструктура й житлові будинки для того, щоб ті, хто змушений був тікати до інших регіонів й до Туреччини, могли повертатися в рідні місця і налагоджувати мирне життя. «Ми вживемо заходів із забезпечення якнайшвидшого повернення сирійських біженців на батьківщину», -- пообіцяв Ердоган. Він особливо наголосив, що  терористичний коридор уздовж турецьких кордонів проломлено в чотирьох місцях і найближчим часом буде знищено ланки терористичного ланцюга, що залишилися.

«Те, що відбувається сьогодні  на наших кордонах, -- те саме, що й битва за Чанаккале. На 58-й день операції «Оливкова гілка» встановлено контроль над Афріном. Перемога в битві за Чанаккале надихає нас на цю боротьбу. Ми розчарували в бою під Чанакале тих, хто привіз солдатів із усього світу й заздалегідь святкував перемогу. Зараз так само ми руйнуємо плани зі створення терористичного коридору уздовж наших кордонів», -- заявив Ердоган.

За повідомленням Генштабу турецької армії, під час зачистки приміського села Джувейк було виявлено великий підземний склад з боєприпасами терористів PYD/РКК, що складається із 12 приміщень. Бетонні стіни складу були розраховані на захист від артилерійських обстрілів і бомбардувань. Командування операцією не дало наказу про знищення арсеналу з повітря через те, що могли постраждати мирні жителі села й найближчих районів. У підземному тунелі складу зберігалося тисячі снарядів для зенітних установок, протитанкові ракети, артилерійські й танкові снаряди, багатоствольні ракетні установки, ракети TOW. Якби все це злетіло в повітря, то від села не залишилося б нічого. Представник сил безпеки Туреччини заявив, що наявність у терористів YPG/PKK великого складу може свідчити про те, що вони мали отримати значну партію зброї. Від кого? Зараз це й з'ясовують у полонених бойовиків. 

Ще в одному визволеному селі -- Телеф -- було виявлено тренувальний табір терористів. Він розташовувався в триповерховому будинку з басейном і був обладнаний усім необхідним для навчання виконання підривних робіт і промивання мізків новачкам. На території табору знайдено книжки про ватажка терористів Абдуллу Оджалана, різні документи й плакати. На стінах будинку було розвішано  символіку терористів, а на стенді -- виставлено фотографії раніше знищених ватажків PYD/РКК.