Президент Петро Порошенко відвідав нещодавно визволене від бойовиків село Катеринівку на Луганщині. Глава держави поспілкувався з місцевими жителями, поцікавився проблемними питаннями і тим, як вони вирішуються.

Зокрема, йшлося про налагодження роботи мобільного термінала «Ощадбанку» для того, щоб мешканці могли на місці отримувати заробітну плату, пенсію та соціальні виплати. «Нам потрібно, щоб тут розпочиналось нарешті мирне будівництво», — підкреслив Президент і відзначив важливість запровадження миротворчої місії ООН, яка дасть можливість роззброїти незаконні формування, вилучити всю привезену зброю і повернути її назад в Росію.
 

П. Порошенко відвідав також контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте», що розташований за 300 метрів від лінії зіткнення. Цей КПВВ є одним із чотирьох пунктів, на яких українська сторона запропонувала створити належні умови для покращення перетину лінії зіткнення і забезпечити належне ставлення до людей, в тому числі тих, які проживають на окупованій території. Але другий рік поспіль, незважаючи на Мінські угоди, пункт пропуску не може відкритися через супротив російських найманців.

Президент дав доручення зробити все для забезпечення медичного обслуговування в селищі Золоте, розв’язати проблему шкільних автобусів та інші питання, підкресливши, що «життя людей на визволеній території необхідно забезпечити в повному обсязі».

Луганська область.