Дві вкрай потрібні програми антитерористичних та оборонних заходів розробила Херсонська обласна рада. У рамках програми антитерористичних заходів до кінця поточного року планують значно укріпити адміністративну межу регіону з окупованим

Кримом. Йдеться, зокрема, про придбання та установку там системи охоронно-контрольного відеоспостереження з тепловізорами та єдиним центром обробки інформації. Для патрулювання адміністративної межі та перевезення бійців спецпідрозділу СБУ коштом обласного бюджету мають закупити два джипи та мікроавтобус. Крім того, облрада профінансує придбання водолазного спорядження для підводного розмінування (517,6 тисячі гривень).

Загалом, для реалізації програми антитерористичних заходів Херсонська облрада планує витратити 7,2 мільйона гривень. А ще 5,6 мільйона гривень у 2018 року піде на програму допомоги військовим частинам, місцевим підрозділам Національної гвардії та Держприкордонслужби України.

Звичайно, на Херсонщині є чимало «дірок» у соціальній сфері та комунальному господарстві, де ці гроші також дуже знадобилися б. Але питаннями оборони від агресора та боротьби з його озброєними засланцями нехтувати не можна. Недарма у поясненні до програми антитерористичних заходів знаходимо таку промовисту фразу: «Поточний рівень терористично-диверсійних загроз у регіоні оцінюється як високий».

Херсон.