Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч зі співдоповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами-членами Ради Європи (Моніторинговий комітет) Еріком-Ніільсом Кроссом.

 

Вітаючи рішення Моніторингового комітету здійснити візит в Україну, Андрій Парубій висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю. «Ми вдячні Парламентській асамблеї Ради Європи за співпрацю з Україною в останні чотири найважчі для нас роки», — сказав він та підкреслив, що солідарність ПАРЄ з Україною — це також підтримка тієї системи безпеки, яка склалася на континенті.

«Ми переконані, що загрози від Путіна стосуються не лише України, а й усього світу, бо Путін — це глобальна загроза. Тому, захищаючи Україну, ПАРЄ захищає увесь світ», — наголосив Голова Верховної Ради.

У зустрічі також взяли участь заступник керівника секретаріату Моніторингового комітету ПАРЄ Бек Кляйн, голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, заступник голови постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Сергій Соболєв та перший заступник керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.