«Територія вільна від корупції!» — таким є девіз унікального проекту, що його започаткувала Якушинецька об’єднана територіальна громада (ОТГ) на Вінниччині за підтримки міжнародної організації «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу».
Меморандум про співпрацю з реалізації проекту укладено між керівництвом ОТГ і європейськими партнерами. «Я запитав представника організації В’ячеслава Саєнка, чому саме обрали нашу громаду для втілення антикорупційних заходів, невже у нашій громаді найбільше проявів корупції? — ділиться думками голова Якушинецької ОТГ Василь Романюк. — Відповідь гостя приємно здивувала. Він сказав, що все навпаки. У нашій громаді створено прозорі умови для реалізації будь-яких проектів. Ми стали першими в державі, де кожного охочого мешканця навчать, як боротися з проявами корупції».

Метою проекту є надати знання різним категоріям людей, як діяти, згідно з чинним законодавством, у ситуаціях, коли виявляються такі ганебні корупційні явища. «Щоб громадяни могли упевнено почуватися у протидії корупціонерам, вони мають бути добре обізнані зі своїми правами, вимогами чинного законодавства, — каже представник МГО «Антикорупційна Ініціатива ЄС» В’ячеслав Саєнко. — Ми працюватимемо окремо з категоріями — підприємцями, представниками ГО, ЗМІ, а також з пересічними громадянами». Обидві сторони прагнутимуть досягти поставленого завдання — створити громаду, вільну від корупції. Перший тренінг відбудеться 22 березня ц. р. Якими будуть результати проекту, стане відомо через п’ять місяців під час підбиття підсумків спільної роботи ОТГ з європейськими партнерами. Саме на такий термін розрахована реалізація проекту.

Вінниця.