З нагоди 26-ї річниці створення Служби безпеки України Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідали тренувальний центр СБУ, де ознайомилися із можливостями снайперської, контрзасадної підготовки та діями тактичних груп зі звільнення заручників, надання медичної допомоги.

Президент України Петро Порошенко під час урочистостей наголосив: «СБУ нарешті стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави та її громадян». Президент високо оцінив внесок СБУ в проведення АТО та боротьбу з російським агресором. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять працівників СБУ, які віддали своє життя, захищаючи Україну.
«Новітній пріоритет СБУ — контррозвідувальний та антитерористичний захист критичної інфраструктури держави», — наголосив П. Порошенко.
Окремо глава держави акцентував на посиленні аналітичної складової роботи Служби. Зокрема, він повідомив, що створено Ситуаційний центр з виявлення та аналізу загроз, започатковано інститут оперативних аналітиків. А у парламенті зареєстровано законопроект про Національне бюро фінансових розслідувань, яке позбавить всі інші правоохоронні органи, в тому числі і СБУ, ГПУ, Національну поліцію, НАБУ та інші правоохоронні органи можливостей втручатися в діяльність бізнесу. П. Порошенко також зазначив, що остаточна редакція нового Закону «Про Національну безпеку» передбачатиме запровадження цивільного парламентського контролю за діяльністю Служби.
У своєму виступі Президент також заявив, що членство в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі є стратегічною метою України. «Членство в Альянсі — це наша стратегічна мета. І найближчим часом я планую ініціювати внесення змін до Конституції для того, щоб зробити цей процес необоротним, вказавши у Конституції стратегічну мету розвитку держави — членство у Європейському Союзі і членство у Північноатлантичному альянсі», — сказав П. Порошенко.
«За останні чотири роки перед Службою, як і перед країною, стали безпрецедентні виклики: забезпечення безпеки, відновлення територіальної цілісності і забезпечення миру», — сказав, у свою чергу, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Вл. інф.