Верховна Рада за неповний місяць відчутно просунулася в ухваленні законопроектів з дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це під час прес-брифінгу заявила віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе (на знімку).

«Із 28 лютого Верховна Рада ухвалила в цілому три законопроекти і сім — за основу із дорожньої карти. Це надзвичайно важливо, бо без ухвалення рамкових законопроектів ми не можемо рухатися далі в роботі над підзаконними актами, спрямованими на виконання Угоди про асоціацію», — зазначила віце-прем’єр-міністр.
Вона наголосила, що згадана урядово-парламентська дорожня карта не є статичним документом — вона змінюватиметься, в тому числі з огляду на поступ України в частині виконання Угоди про асоціацію та зміни в праві ЄС. «Ми вже спрямували листа Голові Верховної Ради про те, що два законопроекти зі сфери громадського здоров’я мають бути включені в дорожню карту», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.