«Мы выразили солидарность с демократическими странами по вопросу выдворения российских дипломатов за агрессивные действия России в Великобритании и ждем соответствующей поддержки и осуждения России за длительную агрессию на временно оккупированных территориях Украины», — подчеркнула Первый заместитель Председателя Верховной Рады Украины Ирина Геращенко во время встречи с делегацией Республики Индонезия во главе с заместителем Председателя Народной Консультативной Ассамблеи Республики Индонезия Махюдином.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко
під час зустрічі з делегацією Республіки Індонезія
на чолі із заступником Голови Народної Консультативної Асамблеї Республіки Індонезія Махюдіном.

Ірина Геращенко підкреслила, що сучасна агресивна політика Російської Федерації зумовила необхідність вироблення єдиного спільного механізму протидії викликам безпеки у світі. Політик звернула увагу на нещодавнє застосування РФ хімічної речовини нервово-паралітичної дії у Великій Британії та зауважила, що протягом чотирьох років Росія продовжує порушувати міжнародне право в тимчасово окупованому Криму та Донецькій і Луганській областях.
Парламентарій також звернула увагу представників делегації Республіки Індонезія на проведенні незаконних виборів президента РФ в окупованому Криму 18 березня ц. р., на систематичних обмеженнях основних свобод, таких як свобода вираження поглядів, релігії, а також права на мирні збори. Політик поінформувала, що на поточній сесії Верховна Рада України проголосувала три важливі постанови щодо незаконних виборів Президента РФ на тимчасово окупованій частині території України.
«Ми високо цінуємо підтримку Республіки Індонезії ініціатив України, спрямованих на відновлення суверенітету нашої держави, — сказала І. Геращенко. — Санкційний тиск проти РФ має тривати до повного відновлення територіальної цілісності України, а це стосується реінтеграції Криму та Донбасу. Сьогодні всі зусилля української сторони спрямовані в першу чергу на запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі».
І. Геращенко поінформувала, що Україна підтримає кандидатуру Республіки Індонезія на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН на період 2019—2020 років. Сторони також обговорили міжпарламентську та двосторонню співпраці між Україною та Республікою Індонезія. Україна зацікавлена у подальшій співпраці, зокрема у сферах сільського господарства, машинобудування, в енергетичній та військово-технічній сферах.
Своєю чергою, заступник Голови Народної Консультативної Асамблеї Республіки Індонезія Махюдін запевнив, що Індонезія й надалі підтримуватиме ініціативи України на полях міжнародних організацій. За його словами, Україна та Індонезія мають використовувати потенціал двосторонньої співпраці не лише на міжпарламентському рівні, а і на міжурядовому, посилити співпрацю у сферах машинобудування, сільського господарства, медицини та туризму, а також у гуманітарно-культурній сфері.
Ірина Геращенко та Махюдін також обговорили необхідність здійснення візитів на високому та найвищому рівнях.

За повідомленнями прес-служби Першого заступника Голови Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua