На початку цього тижня на розгляд керівництва Верховної Ради передано проект закону № 8201 про внесення змін до законодавчих актів з приводу соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб. Його авторами виступили народні депутати від коаліції, а також Радикальної партії та групи «Відродження». Як зауважив один із його авторів, представник фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Третьяков, ухвалення цих змін дозволить реалізувати своє право на пільги тим, хто постраждав під час подій на Майдані.

Хоча на сайті Верховної Ради тексту відповідних змін ще немає, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю О. Третьяков прокоментував зареєстрований документ.
«Законопроект № 8201 дає можливість реалізувати вже прийнятий закон № 2203 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб», — сказав він.
Він наголосив, що документ є «надважливим», адже від його прийняття залежить, наскільки якісно та в повній мірі зможуть реалізувати своє право на пільги та інші соціальні виплати постраждалі учасники Революції Гідності та діти, які стали інвалідами внаслідок поранень від вибухових речовин, боєприпасів на території проведення АТО. Народний депутат висловив сподівання на швидкий розгляд і прийняття змін.

Вл. інф.