Можливі напрями розвитку інфраструктури водного спорту днями обговорювали в Запорізькій облдержадміністрації. Ініціатором зустрічі став олімпійський чемпіон, народний депутат України Денис Силантьєв (фракція «Радикальна партія Олега Ляшка»).

Як зазначив парламентарій, ситуація із захворюваністю дітей у нашій країні справді жахлива.
— Насамперед — це сколіоз та серцево-судинні захворювання. А враховуючи те, що фізкультура та спорт у 90 відсотках випадків — перший спосіб профілактики захворювань, то тема популяризації спорту виходить на перший план, — упевнений Денис Силантьєв.
Щоб покращити нинішній стан спортивної інфраструктури, народний обранець запропонував подовжити мораторій на приватизацію та зміну призначення земель, які були відведені під спортивні комплекси. Цю заборону Денис Силантьєв пропонує подовжити ще на 10 років. Також необхідна окрема програма розвитку водноспортивних комплексів в Україні.
Роботи з покращення стану басейну в Обласній школі вищої спортивної майстерності вже заплановані. До того ж один новий басейн планується збудувати в Хортицькій реабілітаційній академії.

Тетяна КУЧЕРЕНКО.

Запорізька область.

 

ФАКТ

Нині в Запорізькій області працює сім басейнів. Наймолодший з них нещодавно відсвяткував своє 45-річчя, а більшість інших розпочали роботу ще в 1960-х роках.