Голова Рахункової палати Валерій Пацкан та новообраний склад палати зустрілися з Валентином Симоненком (на знімку), першим головою, який практично з чистого аркуша, за відносно короткий термін діяльності, опираючись на власний досвід і професіоналізм, започаткував і створив абсолютно нову школу незалежного державного фінансового контролю в Україні.

«Рахункова палата відбулася завдяки великим особистим заслугам Валентина Костянтиновича. Другий мій робочий день почався з того, що я йому зателефонував і запросив на зустріч з новими членами Рахункової палати. Зробив це тому, що вважаю його батьком палати, адже він не лише створив інституцію, за його керівництва вона знайшла своє місце у структурі державних інституцій і заявила про себе вагомими результатами проведених аудитів», — наголосив, зокрема, Валерій Пацкан.
Валентин Симоненко висловив упевненість, що робота нового складу Рахункової палати на чолі з новообраним головою стане потужним поштовхом до інституційного розвитку установи.
«Не таємниця, що кілька останніх років палата була в глибокій стагнації, — зауважив перший голова Рахункової палати. — За цей час вона, на жаль, втратила багато позицій у суспільстві та в економічних процесах в Україні. Покладаю велику надію на новий склад Рахункової палати, який мусить відновити статус палати як справжнього конституційного органу фінансово-економічного контролю в державі.
Валерій Пацкан познайомив Валентина Симоненка з новообраними членами Рахункової палати і відзначив важливість консультацій: «Нам цінні поради Валентина Костянтиновича ще й як керівника з 43-річним досвідом, — сказав він. — Я вдячний йому за згоду бути моїм радником на громадських засадах. Упевнений, що незабаром нам вдасться відродити рівень і повагу до Рахункової палати як незалежного високопрофесійного державного органу зовнішнього фінансового контролю, що діє від імені парламенту та народу України».

Управління інформаційної політики Рахункової палати.
Фото надано Рахунковою палатою.