Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко зустрілися та поспілкувалися із учасниками всеукраїнської акції «Діти єднають Україну». В проекті беруть участь усі регіони нашої держави, а зустріч із главою держави стала для дітей сюрпризом, адже в столиці вони з екскурсією відвідували будинок Городецького.
Глава держави розповів про історичну будівлю. «Дуже радий вітати саме вас, — підкреслив він, звертаючись до екскурсантів, — бо ви виконуєте надзвичайно важливу місію — єднати Україну, тримати її разом. І діти з Узина, Білої Церкви, Авдіївки — ваше єднання є надзвичайно важливим для мене, як для Президента, і для всього українського народу». Авдіївка, незважаючи на важкі випробування через агресію Росії, зберегла вірність українському прапору, зауважив Президент. Зокрема, він нагадав події, коли місто з 25-тисячним населенням «в мінус 22—25 залишилося без тепла, газу, світла та води з тонким розрахунком ворога на те, що мешканці втечуть із міста.
«За моїм наказом були надані автобуси для евакуації, але ви і ваші батьки прийняли рішення залишитися, — сказав П. Порошенко. — І з ризиком для життя українські рятівники йшли під кулями для того, щоб відновити енергопостачання, теплопостачання, водопостачання, газопостачання. А тепер ми вже протягнули лінію електропередачі, не пов’язану з окупованою територією, протягнуто й трубопроводи для забезпечення газом».
Окремо Президент подякував організаторам всеукраїнської акції «Діти єднають Україну», а саме за ініціативу батьків, які є учасниками АТО і яких об’єднали нащадки. За словами Петра Порошенка, діти знають назви бригад, де проходили службу їх батьки та пишаються ними. «Це наші славетні військові, яких назавжди вписано в історію Збройних Сил України: 72-га бригада, 24-та бригада, 58-ма бригада, 30-та бригада, 44-та артилерійська бригада і багато інших», — сказав він. «Батьки спілкуються між собою і через це спілкування ми знову тримаємо Україну разом, тримаємо єдність», — передає слова глави держави його прес-служба.
Марина Порошенко запросила присутніх дітей приєднатися до її ініціативи «Книга Миру», в рамках якої збираються дитячі спогади про батьків-героїв, які захищають Україну від російської агресії. Проект презентуватимуть на День Незалежності цього року. «Ми знаємо, що наше життя розділилося на «до війни» і «після», — сказала вона. — Але ми всі мріємо про мир. Усі разом молимося за мир в Україні».
Водночас діти подякували за екскурсію. Руслана Горбачова із Авдіївки передала главі держави прапор з підписами дітей, а Валерія Кириченко із Білої Церкви подарувала збірку віршів батька Андрія Кириченка, який служив в зоні АТО. Голова громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» Олена Лісовенко передала вітання від бійців 72-ї бригади.
Заступник голови громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» Людмила Зінченко подякувала за підтримку та велику увагу до патріотичного виховання дітей. «Це питання дуже важливе. Не менш важливе, ніж боронити кордони нашої держави на сході. Бо діти — це наш з вами найцінніший скарб. І все, що сьогодні ми для них робимо, це майбутнє нашої держави», — зауважила вона. Людмила Зінченко окремо подякувала Марині Порошенко за підтримку дітей.