Потужні наукові центри готові допомагати державі й суспільству у викоріненні гендерних стереотипів. Про це голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова (БПП) написала у Фейсбуці. Обраниця повідомила, що від імені очолюваного нею підкомітету підписала Меморандум про співпрацю з Інститутом держави і права імені В. М. Корецького НАН України.

На знімку:
директор Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України Юрій Шемшученко
і Ірина Суслова
під час підписання Меморандуму про співпрацю.

«Разом з Інститутом імені В. М. Корецького ми зможемо більш ефективно проводити просвітницьку роботу, в тому числі серед молоді. Доводити людям, що рівність та повага — це аксіома європейського способу життя й головний фактор успішності євроінтеграції», — зазначила парламентарій.
За її словами, Інститут надасть суттєву допомогу в проведенні наукової та гендерно-правової експертизи законопроектів й підзаконних актів, що зробить нормативно-правову базу якісною та недискримінаційною.
«Рада, що потужні наукові центри готові допомагати державі й суспільству у викоріненні гендерних стереотипів і розраховую, що наша співпраця дасть свої позитивні плоди вже найближчим часом», — наголосила Ірина Суслова. Депутат висловила подяку науковцям «за розуміння важливості проблем гендерної рівності та бажання разом рухатись до побудови суспільства рівних прав і можливостей».

Фото зі сторінки Ірини Суслової у Фейсбуці.