Президент Петро Порошенко у своєму указі встановив, що Кабінет Міністрів має розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення 22-ї річниці Конституції України. Зокрема, з нагоди цієї дати мають передбачити урочистості за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості.
У День Конституції, 28 червня 2018 року, заплановано покладання квітів до пам’ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику в Києві, а в інших населених пунктах — до пам’ятників і пам’ятних знаків видатним діячам українського державотворення.
Указом також передбачено проведення у військових частинах, закладах культури, закладах для дітей та молоді інформаційних, освітніх, культурно-мистецьких, патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз’яснення значення норм Конституції в утвердженні правової держави, а також формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону. Окрім того, проведуть заходи, спрямовані на поширення знань про історію конституціоналізму, за участю Конституційної Комісії. У Києві відбудеться науково-практична конференція щодо вдосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні, також заплановано тематичні наукові конференції та круглі столи в регіонах держави.
Водночас Міністерство закордонних справ має організувати проведення дипломатичними установами заходів за участю української громадськості за кордоном. Указом також передбачається сприяти ініціативам громадськості, спрямованим на зміцнення національної єдності та правової держави, у контексті відзначення Дня Конституції, передає прес-служба Президента.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.