У Соборному районі Дніпра відкрили консультаційно-реабілітаційний центр для учасників АТО і членів їхніх родин «Ніхто крім нас». Цей пілотний проект створено спільними зусиллями народного депутата, голови міської організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тетяни Ричкової (на знімку), Дніпровського медичного інституту традиційної і нетрадиційної медицини та Соборної районної у місті ради.

«Дніпропетровщина однією з перших стала на захист незалежності країни. Тут найбільша чисельність мобілізованих і демобілізованих учасників бойових дій. Вони пережили багато навантажень — і фізичних, і психологічних. Нині хлопці мають можливість взяти когось із членів родини на санаторно-курортне лікування, що передбачає відповідна постанова Кабміну. Але не всі мають змогу поїхати до санаторію. Тому ми відкрили такий консультаційно-реабілітаційний центр при Соборній райраді. Тут прийматимуть фахівці окремих медичних спеціальностей. Це — пілотний проект, ми шукаємо нові форми підтримки наших захисників, намагаємось наблизити до них допомогу — соціальну і лікарську. Також на практиці дізнаємося, консультації яких фахівців вони найбільше потребують, шукатимемо можливості відкривати такі центри в інших районах міста», — зазначила народний депутат Тетяна Ричкова.
Поява центру в приміщенні районної ради — не тільки зручна можливість, коли людина може одночасно прийти сюди за довідкою і відвідати лікарську консультацію. Це ще й подолання труднощів психологічного характеру. «Подібні ініціативи також здатні допомогти багатьом бійцям подолати певний психологічний бар’єр — бар’єр черги у медичних закладах. Лікар наближається до них, і вже не треба йти, скажімо, попереду пенсіонера», — розповів Євген Перетятько, ветеран АТО.
За словами Сергія Абрамова, ректора Дніпровського медичного інституту традиційної і нетрадиційної медицини, у кабінеті прийматимуть невролог та травматолог, які надаватимуть рекомендації та направлення до профільних медзакладів. «Ми спільно із народним депутатом Тетяною Ричковою вирішили реалізувати свій досвід, адже наші співробітники консультують воїнів, які проходять лікування у дніпровському військовому шпиталі, надають їм практичну допомогу. Впевнений, що наша співпраця буде плідною, а напрямки — розширюватимуться», — зазначив він. Як каже Сергій Абрамов, тепер найбільш затребуваними у захисників є психологічна реабілітація і консультації травматологів.
На відкриття консультаційно-реабілітаційного центру запросили керівників районних організацій учасників бойових дій, які донесуть інформацію до своїх побратимів. Прийом лікарів безплатний і відбуватиметься двічі-тричі на тиждень за попереднім записом.

Вл. інф.
Фото з сайту http://dnipropetrovsk.solydarnist.org