Народний депутат Андрій Вадатурський (БПП) узяв участь у сесії Покровської сільради (Миколаївська область), де було обговорено основні засади проекту організації території Національного парку на Кінбурнській косі.

«Як народний депутат узяв це питання на свій особистий контроль... Під час зустрічі в Покровці пояснив громаді суть цього проекту та те, як це допоможе зберегти Кінбурнську косу. Адже на території Нацпарку буде п’ять рекреаційних пунктів, які зможуть прийняти відпочивальників. У такий спосіб створюється обмежена пропозиція для туристів. Тепер поставити палатку будь-де на заповідній території стане неможливо (для цього визначено лише п’ять місць). І відпочивальник робитиме вибір: зупинитися в селі або в кемпінгу на території Нацпарку. Отже, якість послуг підвищиться і порядок на косі буде!», — написав А. Вадатурський на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи створення Національного природного парку «Білобережжя Святослава».

Крім того, депутат звернув увагу на те, що потрібно вирішити питання з вивезенням сміття, оскільки це може призвести до знищення Кінбурнської коси.

«З напливом туристів унікальна природна пам’ятка просто потоне в смітті! Дивно, що за 27 років питання з вивезенням сміття систематично так і не було вирішено. ...Потрібно створити комунальне підприємство, що надаватиме послуги з вивезення сміття як у селі, так і на території Нацпарку в межах п’яти рекреаційних пунктів. Знайти фірму, що збиратиме і вивозитиме сміття з села та дозволених для кемпінгу місць на підставі укладених з нею договорів», — зауважив депутат.

Він також запропонував громаді створити робочу групу із внесення пропозицій та зауважень до проекту організації території Національного парку на Кінбурнській косі та надати їх впродовж місяця. Водночас додавши, що люди мають легалізувати власний «зелений туризм» і прийняти рішення щодо туристичного збору, який вони нині не сплачують. «Тоді село отримає кошти, що йтимуть у місцевий бюджет і які можна використати для розв’язання нагальних проблем, у тому числі й зі сміттям», — підкреслив А. Вадатурський.

Вл. інф.