Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілася з делегацією Групи дружби «Франція—Україна» Національних зборів Французької Республіки. Як Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, Ірина Геращенко поінформувала французьких колег про перемовини у мінському та нормандському форматах, питання звільнення українських заручників, обміну полоненими та пошуку зниклих безвісти, проблеми кримських татар.

Співголова групи дружби «Франція—Україна» Національних зборів Французької Республіки
Бруно Боннель,
віце-президент Національних Зборів Французької Республіки
Марк Лє Фюр,
Перший заступник Голови Верховної Ради України
Ірина Геращенко,
голова групи дружби «Франція—Україна» Національних зборів Французької Республіки,
керівник делегації
Валеріа Фор-Мунтян,
співголова групи дружби «Франція—Україна» Національних зборів Французької Республіки
Жан-Клод Леклабар.

Керівник делегації, голова групи дружби «Франція—Україна» Національних Зборів Французької Республіки Валеріа Фор-Мунтян розповіла про нещодавній візит делегації на Донбас, зустрічі з людьми.
Як повідомила Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці, під час засідання гуманітарної групи і на ТКГ в Мінську українська сторона висловила позицію про готовність передати Російській Федерації 23 росіян, котрі перебувають в українських тюрмах за злочини проти суверенітету і територіальної цілісності України, за злочини, пов’язані з війною, в обмін на українських політв’язнів, що утримуються в російських тюрмах. «Тепер ми очікуємо реакції і відповіді російської сторони на ці ініціативи», — зауважила Геращенко. За її словами, ключовими темами останніх перемовин у Мінську були питання безпеки, щоденне порушення іншою стороною Великоднього перемир’я і новий етап звільнення заручників. Щодо звільнення заручників парламентарій наголосила: «Тут ми готові до найширшого здорового компромісу, за виключенням неприйнятних позицій, як, наприклад, звільнення «беркутівців» тощо». Українська сторона також наполягає на доступі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до тюрем на окупованих територіях.
Цього ж дня члени депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків із Французькою Республікою також зустрілися з делегацією Національних зборів Франції.

Юліана ШЕВЧУК.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua