У Києві відбулась зустріч на тему: «Аюрведа – наука зцілення життя природою», організатором якої  виступило Посольство Індії в Україні.

Надзвичайний та Повноважний Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті заявив про необхідність популяризації та включення аюрведи в українську систему охорони здоров'я, а також необхідність отримання дозволу імпортувати аюрведичні лікарські засоби в Україну. «Аюрведа – давня, перевірена часом індійська система медицини та охорони здоров'я з документально підтвердженою історією використання протягом 3000 років, вона підтримує рівновагу фізичних, фізіологічних, психологічних, духовних та соціальних станів людини»,  – підкреслив він.

Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, пані Ольга Богомолець підкреслила, що Україна має давню традицію лікування народною медициною. Вона заявила про готовність працювати разом з Індією в галузі природної і альтернативної медицини. Також вона висловила щиру подяку Послу Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті та уряду Індії за гуманітарну допомогу, завдяки якій Україна має вакцину від правця, дифтерії, ін.

Варто зазначити, що в Індії, Шрі-Ланці і Непалі – аюрведа сьогодні є офіційно визнаною медициною. Індійське міністерство йоги та аюрведи AYUSH є єдиним в світі міністерством, де підтримка аюрведичних заходів здійснюється на державному рівні. На сьогодні в Індії налічується 278 000 аюрведичних фахівців, більше 200 аюрведичних навчальних закладів та 112 навчальних закладів, де можна здобути підвищення кваліфікації з аюрведи. Щорічно 15000 людей стають випускниками цих установ. Цікавим є той факт, що в Індії знаходиться 7439 приватних компаній, які займаються виробництвом аюрведичних препаратів, і більше 22 компаній мають міжнародний сертифікат

11 квітня 2018 року в Україну прибуде делегація аюрведичних компаній з Індії, яка проведе ряд зустрічей в Торгово-промисловій палаті, Верховній Раді України тощо.