— На сьогодні головним завданням є план стратегічного розвитку інституції та впровадження міжнародних стандартів, — наголосив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан (на знімку ліворуч) під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом, Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі (на знімку праворуч). — Ми готові до реформування, щоб зробити діяльність інституції максимально ефективною, прозорою і публічною і, сподіваюся, ви в цьому нам допоможете.

— Для нас є надважливою робота Рахункової палати. ЄС має глибоке зобов’язання підтримувати Україну в процесі реформування, і одна зі сфер, де є дуже багато роботи, — це управління державними фінансами, — зазначив Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі. — Вочевидь, покращити цей процес неможливо без зовнішнього контролю. Ми очікуємо від Рахункової палати ефективності, точності, економічності.
Сторонами було взято до уваги обговорені ідеї та визначено напрями подальшого співробітництва. Зокрема:
— вивчення передового досвіду вищих аудиторських установ ЄС у сфері зовнішнього державного аудиту та контролю;
— підвищення професійної кваліфікації працівників Рахункової палати відповідно до найкращих світових практик державного аудиту;
— можливість започаткування в Рахунковій палаті проекту «Tвіннінг» «Розвиток зовнішнього аудиту та контролю державних фінансів в Україні»;
— проведення функціональної оцінки Рахункової палати міжнародними партнерами.
— Україна потребує функціонуючого та незалежного органу зовнішнього фінансового контролю. Сподіваємося, що швидкими темпами зможемо мобілізувати наші ресурси, модернізувати структуру і підвищити рівень українського аудитора до міжнародних стандартів, — наголосив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Управління інформаційної політики Рахункової палати.
Фото Управління інформаційної політики Рахункової палати.