У столиці 23 травня 2018 року відбудеться знакова подія для усіх, хто причетний до податкової сфери — фінансових директорів, головних бухгалтерів компаній, фахівців планово-економічних департаментів та відділів ТЦУ. А саме — IV Міжнародний форум «Трансфертне ціноутворення та міжнародне податкове планування-2018».

Форум уже встиг зарекомендувати себе як одна із ключових платформ для обміну думками та професійними порадами від фахівців у сфері трансфертного ціноутворення. В рамках цьогорічного заходу заплановано обговорити останні новації законодавства в сфері трансфертного ціноутворення і перспектив його розвитку в Україні, проаналізувати практику податкового контролю контрольованих операцій і основні помилки платників податків та розглянути наявну судову практику.

Зокрема, на форумі розглянуть такі питання: як працюватиме ТЦУ в разі введення податку на виведений капітал; ризики ТЦУ при операціях з формально непов’язаними компаніями; новий порядок проведення самостійних коригувань; податковий контроль на конкретних прикладах; що змінилося для представництв нерезидентів в Україні; нові правила узгодження цін з контролюючим органом; економічний аналіз операцій, вибір методу — складнощі, нестандартні операції; нюанси застосування податкових норм (в т. ч. про штрафні санкції) для різних звітних періодів; поради щодо актуалізації документації; корисна судова практика.

Серед спікерів заходу будуть посадові особи Міністерства фінансів України, ДФС України, судді, вітчизняні та іноземні експерти в сфері трансфертного ціноутворення, практикуючі юристи та аудитори.

Щорічно Міжнародний форум «Трансфертне ціноутворення та міжнародне податкове планування» збирає 150—200 учасників для продуктивного спілкування та аналізу останніх законодавчих новел та помилок платників податків. Зареєструватися та дізнатись більше про форум можна на сайті: www.eucon.ua.

Газета «Голос України» виступає інформаційним партнером цього заходу.