Сергій ШАХОВ, група «Воля народу»:
— Біда сталася на Луганщині, у Сєверодонецьку. Півроку тому було захоплено Льодовий палац — серце і перлину міста. Я звернувся особисто до Генпрокурора і миттєво ми отримали арешт на нерухоме майно, шляхом заборони його відчуження будь-якими особами у будь-який спосіб. Сьогодні я звертаюся до міністра юстиції з проханням скасувати перереєстрацію права власності на будівлю Льодового палацу спорту, а до прем’єра — проконтролювати ситуацію. (Від ред.: депутати Сєверодонецької міської ради на початку квітня ухвалили звернення до Президента та Генпрокурора з вимогою щодо захисту прав та законних інтересів територіальної громади м. Сєверодонецька, порушених внаслідок рейдерських дій ПАТ «РВС Банк» та державного реєстратора Козлова Ю. В., внаслідок чого незаконно було перереєстровано право власності на Льодовий палац спорту відділу молоді та спорту Сєверодонецької міської ради з комунальної власності територіальної громади м. Сєверодонецька на користь ПАТ «РВС Банк»).

Юлія ТИМОШЕНКО, фракція «Батьківщина»:
— Державні атомні електростанції залишилися без належного фінансування. Тисячі працівників атомних електростанцій вийшли на акції протесту. Прямо на очах Президента, уряду, парламенту руйнується ключова галузь України — атомна. Ми вимагаємо негайної реакції від уряду та Президента. Бо ми живемо напередодні чорнобильських днів і вже знаємо, що таке трагедія, коли атомна галузь нищиться свідомо, залишається без грошей і не може виконувати свої технологічні цикли...

Олександр ВІЛКУЛ, фракція «Опозиційний блок»:
— Два роки не звітує уряд, чим порушує законодавство. Нині стало відомо, що його звіт, який мав відбутися цього тижня, перенесено на червень. Ми вимагаємо звіту уряду та належної оцінки його діяльності. Минулого тижня прем’єр заявив: «Як я можу боятися відставки? Невже для відставки є причини?». Справді — невже? Як виміряти ефективність роботи Кабміну? Передусім економічним становищем держави, рівнем благополуччя та безпеки громадян. Очевидно, глава уряду вважає, що з цим усе в порядку. Водночас в Україні продовжують падати основні показники промисловості. У 2017 році знову зафіксовано зниження індексів сільськогосподарського та промислового виробництва у порівнянні з попереднім роком.

Роман СЕМЕНУХА, фракція «Об’єднання «Самопоміч»:
— Провівши чимало зустрічей із виборцями, вважаю за обов’язок озвучити запитання, які люди ставлять під час зустрічей. Перше, як вижити сьогодні на пенсію у 1700 грн? Хочу адресувати це запитання прем’єру та головам правлячих фракцій. Слухаючи запитання людей та аналізуючи порядок денний на тиждень, складається враження, що уряд і парламент живуть у паралельній реальності. Проектів законів, які розв’язували б цю проблему, ми не розглядаємо. Уряд і далі продовжує ігнорувати мізерні виплати мешканцям сіл, селищ, науковцям, чорнобильцям... Прем’єр звітує на телебаченні, а мав би звітувати тут — з парламентської трибуни. Насамперед: чому й досі немає законопроекту про військових пенсіонерів? Чому в переддень річниці Чорнобильської аварії уряд не перераховує пенсії інвалідам Чорнобиля?..

Віктор БОНДАР, група «Партія «Відродження»:
— Хочу порушити питання про людей, які 32 роки тому рятували країну від Чорнобильської катастрофи. Понад рік тому ми зареєстрували законопроект, який підтримали всі чорнобильські організації України. Документ вирішує чорнобильцям багато питань, які стосуються їх персонального здоров’я, пільг... Адже п’ять років тому у них одним махом забрали всі пільги.

Кілька тижнів тому в Харкові відбулися збори, на яких усі чорнобильські організації підтримали цей законопроект і наполягають на його ухваленні. У підсумку було підписано відповідну резолюцію. Проте ми бачимо зовсім іншу позицію. У порядку денному — законопроект, який нічого не вирішує, зате дуже зручний для влади...

Олег ЛЯШКО, фракція «Радикальна партія»:
— Легко розказувати, які у нас найкращі дороги, коли дивишся на них з ілюмінатора гелікоптера. Справді, з висоти пташиного польоту не видно, які дороги. Той, хто їздить машиною, чудово їх бачить...

Наприклад, Маріуполь залишається відрізаним від України. Тому що дороги до міста немає. Щоб дістатися від Запоріжжя до Маріуполя, потрібно мінімум п’ять годин. У 2017 році у Львівській області за звітами відремонтували 600 км доріг. Виділили майже чотири мільярди гривень. Подивіться нині на львівські дороги. Аналогічна ситуація у Франківській, Сумській і Чернігівській областях... Скільки можна щороку мільярди закопувати у ямковий ремонт, потім люди на гробки доїхати не можуть... Тому ми вимагаємо заборонити ямковий ремонт і встановити жорстку відповідальність за ями і розкрадання коштів.

Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— «Народний фронт» послідовно обстоює пріоритет обороноздатності країни, розширення та поглиблення санкцій проти країни-агресора. Ми й надалі наполягатимемо на забороні подвійного громадянства для держслужбовців та правоохоронців, на збільшенні видатків на оборону та зростанні зарплат військовослужбовців, завершенні інженерного облаштування українського кордону з Росією. «Народний фронт» послідовно наполягатиме на членстві України в Північноатлантичному альянсі.

Чекаємо законопроекту від глави держави, адже зовнішня політика -це сфера його діяльності. Водночас «Народний фронт» готовий самостійно розробити і внести до парламенту відповідні законопроекти. Ми також вважаємо, що п’ять пакетів допомоги, які НАТО запропонувало Україні, повинні бути суттєво розширені — це тренування, спільні навчання, допомога ветеранам, тим, хто втратив здоров’я внаслідок російської військової агресії, боротьба з кібератаками проти Росії...

Артур ГЕРАСИМОВ, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Щойно я повернувся із засідання Бюро Парламентської асамблеї ОБСЄ, де парламентарії різних країн ще раз засвідчили повну підтримку України у її протидії агресії Кремля. На засіданні Бюро також детально проговорювали питання «Північного потоку-2», учасники дійшли чіткого висновку: його будівництво несе загрозу не лише безпеці України, а й безпеці держав Європи, зокрема Балтійським країнам. У період посилення гібридних загроз від ворога, зокрема через відновлення теми будівництва «Північного потоку-2», важливу роль у захисті інтересів України відіграв візит Президента України до Німеччини. Наші союзники вкотре підтвердили непохитну позицію, що Україна повинна зберегти статус країни—транзитера газу. Також було засвідчено готовність продовжити санкції проти агресора до відновлення цілісності та встановлення миру в нашій країні.