Читачі старшого покоління пам’ятають вірш В. Маяковського «Кем быть». Там є такі рядки: «Нужные работники — столяра и плотники». Щиру правду написав поет. Сьогодні вкрай необхідні робітники і цих, і багатьох інших професій.

У базі даних Житомирської обласної служби зайнятості на кінець березня було зареєстровано дві з половиною тисячі вакансій. Лише у 180 з них пропонований рівень заробітної плати — понад 7 тисяч гривень, тобто більший за середній по Україні. Для багатьох це буде несподіванкою, але 80 відсотків високооплачуваних пропозицій стосується робітничих професій. По 15000 гривень роботодавці Житомирщини готові платити столярам, трактористам-машиністам сільськогосподарського виробництва, водіям міжнародних перевезень. Достойну оплату праці пропонує Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», який потребує понад півсотні працівників. Від 10 до 14 тисяч гривень на заводі пообіцяли платити свердлувальнику, термісту, шліфувальнику, заточувальнику, слюсарям-інструментальникам та формувальнику ручного формування. Житомирське трамвайно-тролейбусне управління запрошує на роботу водіїв тролейбуса, декларуючи зарплату в 12 тисяч гривень.
За інформацією центру зайнятості, майже 10 тисяч гривень заробітку на місяць матимуть електрогазозварники, механіки з ремонту транспорту, верстатники деревообробних верстатів, оператори устаткування з обробки деревини, слюсарі з ремонту транспортних засобів. 7—9 тисяч гривень можуть заробляти набивальники виробів на швейній фабриці, машиністи екскаватора, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах, шеф-кухарі, електромонтери, машиністи холодильних установок.
А от ті, в кого традиційні для жінок робітничі професії кухаря, пекаря, швачки, перукаря, продавця чи офіціантки, можуть розраховувати найбільше на 5—7 тисяч гривень щомісячної винагороди за працю. Приблизно такого рівня зарплати пропонуються також кондукторам громадського транспорту, оформлювачам готової продукції, укладальникам-пакувальникам, готувачам сумішей на кондитерській фабриці, касирам, складальникам верху взуття, підсобним робітникам на деяких виробництвах.
Тенденція тут проста: що важче знайти висококваліфікованого працівника того чи іншого профілю, то більше йому готові платити. На останньому засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради директор обласного центру зайнятості Галина Корінна пояснила, що для області загалом, а для великих міст особливо, актуальною є проблема дисбалансу між запитами роботодавців та професійним складом безробітних. Дві третини вакансій — це робітничі кадри, а серед пошукачів роботи 44 відсотки — люди з вищою освітою. Найвідчутніша ця різниця в місті Житомирі, де 77 відсотків нинішніх безробітних мають дипломи вишів. Окрім того, ситуацію із задоволенням кадрових запитів роботодавців ускладнюють міграційні процеси та низький рівень заробітної плати у вакансіях. Так, у березні в базі даних обласної служби зайнятості було майже 2800 вакансій (на півтисячі більше, ніж торік на цю дату) із пропонованим середнім заробітком майже 4600 гривень за середньої зарплати загалом в області понад 6500 гривень.
Керівник служби зайнятості наголосила, що основна проблема нині не в кількості вакансій, а саме у відсутності робітничих кадрів потрібної кваліфікації. Служба зайнятості пропонує роботодавцям широкий спектр послуг, щоб підготувати працівників та фінансово підтримати ті підприємства, які працевлаштовують безробітних. Однак кардинально вплинути на ситуацію служба зайнятості самостійно не в змозі. Тому Галина Корінна закликала учасників зборів до широкого обговорення та прийняття раціональних рішень для активізації процесів на ринку праці.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.