Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч з директором Євразійського центру при Атлантичній раді Джоном Хербстом. Під час розмови А. Парубій подякував за підтримку регіональної співпраці, яку проводить Україна. Зокрема, нагадав про останню зустріч у Кишиневі, де відбувалась конференція за участю очільників парламентів Грузії, України та Молдови щодо посилення співпраці в регіональному вимірі, зокрема, й у питаннях безпеки. Він також поінформував, що 8-9 червня в Києві має пройти форум, на якому планується проголошення Міжпарламентської асамблеї Україна — Молдова — Грузія.

Голова Верховної Ради висловив сподівання на підтримку Атлантичної ради в проведенні форуму. «Переконаний, що цей формат є дуже важливим для європейської інтеграції, оскільки наші три країни мають спільно діяти у форматі Східного партнерства — ми проводимо реформи, і потрібна координація на шляху виконання програм Східного партнерства», — наголосив він.

За словами А. Парубія, цей формат дуже важливий і для вирішення питань безпеки в регіоні, оскільки на території всіх трьох країн є окуповані Російською Федерацією території. «Тому ми сподіваємось у нашій регіональній співпраці на підтримку і з боку США, і Атлантичної ради, тому що для України поглиблене співробітництво в питаннях безпеки з Європою і США є одним із найважливіших стратегічних напрямів зовнішньої політики, — наголосив він. — І тому розраховуємо на нашу плідну співпрацю».

Своєю чергою Джон Хербст підкреслив, що запланований форум є «важливим кроком для України і для регіону в цілому». Він запропонував підтримку в його організації та зазначив, що представники Атлантичної ради та конгресмени будуть раді взяти участь у його роботі.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.