На території ландшафтного парку «Тилігульський» екологи, студенти, викладачі та мешканці Коблевської ОТГ провели прибирання, в результаті якого з території були вивезені майже 200 мішків об’ємом 160 літрів. Активісти зібрали пляшки з-під алкогольних напоїв, пакети та різноманітний пластиковий непотріб. До ініціаторів приєдналися й педагоги Коблевської школи, учні та їхні батьки.

— Викидати побутове сміття на території парку — це злочин, — прокоментувала Світлана Талоха, секретар сільської ради, — але відстежити, хто це робить, практично неможливо. Хоча ми й намагаємося фіксувати такі випадки і накладаємо штрафи.
За словами співрозмовниці, допомагають розв’язати проблему із сміттям в Коблевому свідомі мешканці, які телефонують до сільради і повідомляють про те, де утворюється чергове несанкціоноване звалище. Стало відомо, що адміністрація парку готова укласти договори на установлення сміттєвих баків і вивезення сміття.
Нині велика частина берега, зокрема в районі Тилігульського переїзду, заболочена. Колись на цьому місці був широкий піщаний пляж. Після того як в життя був утілений проект з’єднання лиману з морем, повернулася надія, що в недалекому майбутньому за допомогою депутатів Коблевської ОТГ, активних жителів і керівництва парку «Тилігульський» пляж набуде свого колишнього вигляду.