Про це народний депутат України фракції партії «Блок Петра Порошенка», Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила після зустрічі, організованої «Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту», де обговорювали тему «Українські жінки в економіці».

«...Якщо взяти Україну, маємо таку статистику: 14 мільйонів жінок і 8 мільйонів чоловіків працездатного населення. Жінок на 6 мільйонів більше і вони змушені займати ніші низькооплачуваної праці. Нам треба за-охочувати жінок використовувати свій потенціал на «роботах з доданою вартістю», в технологічних галузях. Нам потрібно більше жінок на керівних посадах. Подивіться на Кабінет Міністрів: із 26 лише три жінки», — наголосила Ірина Луценко.

Вона також зауважила, що краща ситуація із заступниками міністрів, але і там присутня гендерна нерівність: «Чому б не ввести баланс 50/50 або принаймні не менш як 30—40 відсотків однієї статі?».

«У 2016 році Кабінет Міністрів підписав тристоронню угоду з профспілками і бізнес-асоціаціями про рівне використання праці жінок і чоловіків. Давайте опустимо цю угоду на рівень нижче, до колективних договорів, і включимо туди позицію позитивних дискримінаційних дій. Наприклад, якщо два кандидати мають рівну освіту і досвід — прийміть жінку!», — зазначила Ірина Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Народний депутат також звертає увагу на те, що жінки продукують 37 відсотків світового ВВП: «Економісти підрахували, що ВВП різних країн і регіонів можна істотно підвищити лише за рахунок працевлаштування більшої кількості жінок. ЄС може збільшити ВПП на 13 відсотків, США — на 9, Японія — на 16 відсотків.

В Україні працюють 67 відсотків жінок. Якщо підняти рівень зайнятості до 80 відсотків, то зростання ВВП замість 3,2 цього року було б 4,1 відсотка. Помножте це на мільярди гривень — це колосальний дохід в розбудову України», — переконана представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.