Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка», перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський (на знімку ліворуч) побував із робочою поїздкою у Відні. Про це він поінформував на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, він розповів про зустрічі з австрійськими парламентаріями — представником групи дружби з Україною Робертом Люгаром (на знімку праворуч) та речником з енергетичних питань Народної партії Йозефом Леттенбіхлером.

«До зустрічей також приєднався Надзвичайний та Повноважний Посол України в Австрійській Республіці Олександр Щерба», — зауважив народний депутат, додавши, що обидва заходи пройшли в гарному діалозі та професійних дискусіях».

Результати наших переговорів свідчать, що нині маємо хороші перспективи для економічної співпраці України та Австрії, особливо в енергетичному секторі, а також у питаннях розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності», — відзначив О. Домбровський. Він також зауважив, що Австрія приділяє надзвичайно велику увагу розвитку чистої зеленої енергії і є одним із лідерів ЄС у цій галузі, «тому австрійський досвід дуже цінний для України».

У розмовах не обійшли й тему будівництва російського газопроводу «Nord Stream 2». За словами народного обранця, аргументи України в цьому питанні сприйнято позитивно. Він висловив переконання, що міжпарламентська співпраця України та Австрії — важлива для посилeння співробітництва в ключових галузях економіки, розвитку зовнішньоторговельних відносин та залучення інвестицій.

Фото зі сторінки Олександра Домбровського у Фейсбуці.