Сім мільйонів гривень виділяє міськрада Вінниці на реалізацію проекту «Бюджет громадських ініціатив».

На знімку: такими листівками влада закликає містян до участі у проекті «Бюджет громадських ініціатив».

Фото з сайту Вінницької міськради.

Узяти участь у проекті може кожен охочий, до того ж не тільки мешканець Вінниці. Згідно з умовами конкурсу учасник має право подавати одразу два проекти: один масштабний, інший локальний. Ідеться про зміну зовнішнього вигляду міста, створення привабливого іміджу, поліпшення умов проживання у ньому. Перед тим, як подати документ для участі в голосуванні, треба заручитися підтримкою не менш як десяти городян, котрі підтвердять необхідність утілення в життя пропонованої ідеї. Формат такого конкурсу надзвичайно демократичний: представники громади ініціюють розв’язання певної проблеми і вони ж визначаються, чи варто владі виділяти на це кошти. Фінансуватимуть ті проекти, що отримають найбільшу підтримку містян.

— Така форма співпраці влади з громадою є світовою практикою, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Бюджет громадських ініціатив — це інструмент, що надає можливість мешканцям міста безпосередньо впливати на розподіл бюджетних коштів. Представники громади підказують владі, що саме потребує першочергового вирішення.

Подати проект можна у письмовій паперовій або електронній формі. Електронна адреса:
vinrada@vmr.gov.ua, ще одна платформа, загальноукраїнська, — «Громадський бюджет». У паперовому вигляді заявку приймають у приміщенні міськради (вул. Соборна, 59, відділ звернень громадян). Останній термін подання документів — 15 травня нинішнього року. Торік вінничани подали понад сто заявок із власними пропозиціями. Кращими було визнано трохи менше половини. На їх реалізацію з бюджету надали 6,5 мільйона гривень. У нинішньому році бюджет проекту збільшено до семи мільйонів гривень. За необхідності консультацію можна отримати за номерами телефонів: (0432) 59-53-21, 59-51-59, 59-51-36, 59-51-55.

Вінниця.