Протистояння агресії Росії завершиться тоді, коли буде визволено останній клаптик української землі на Донбасі та в окупованому Криму. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради з військовим керівництвом щодо початку Операції об’єднаних сил.

Глава держави зауважив, що лунали пропозиції відрізати Донецьк, Луганськ та Крим і подарувати їх ворогу. «А далі рухатися по визначеному кимось шляху. Ні. Україна боротиметься за кожен клаптик землі і за кожного українця, який нині перебуває на окупованій території в жахливих гуманітарних умовах — страшенного безробіття, відсутності повноцінного доступу до систем освіти, охорони здоров’я, відсутності пенсійного забезпечення», — наголосив глава держави.

Президент підкреслив: «Уже дуже швидко стало зрозуміло, чим загрожує кожному українцю, який опинився на окупованій території, «русская весна» і «русский мир» — комендантська година: що не так — одразу в «подвал». Різке падіння рівня життя, пограбування, вбивства, знущання над українськими заручниками, незаконні збройні формування та інше».

Під час наради з військовим керівництвом щодо початку Операції об’єднаних сил глава держави наголосив, що формат проведення антитерористичної операції зруйнував плани Росії в Україні.

За словами Петра Порошенка, за чотири роки АТО завдяки загальнонаціональній солідарності, мужності та патріотизму українців виконала поставлені завдання.

Президент нагадав, що під час незаконної анексії Криму та агресії Росії на Донбасі українські Збройні Сили фактично вступали в бій з коліс — особовий склад не мав речового, медичного, харчового і бойового забезпечення, не мав зброї та військової техніки. «Роками знищувався оборонний потенціал України. Так званими «міністрами оборони» і політичним керівництвом країни розпродавався за безцінь оборонний потенціал держави. Нині ми вже можемо нарешті навести конкретні факти: було розпродано ракетні системи, системи протиповітряної оборони, значну кількість боєздатної бронетехніки, боєприпаси. Розпродавалися військові містечка, військові шпиталі. Розпродавалися за 30 срібняків», — наголосив глава держави, повідомляє його офіційне інтернет-представництво.

Президент зауважив, що в перші декілька місяці забезпеченням військових займався волонтерський рух, в якому взяли участь 80 відсотків українців. Завдяки тим, хто кинув своє цивільне життя і пішов допомагати армії, хто мобілізувався, хто записався добровольцем, хто забезпечував харчуванням, бронежилетами, «розгрузками», медичними аптечками і всіма необхідними елементами, вдалося Україні протриматися.