Рівне. Поліцейські встановлюють обставини отримання шестирічною дитиною вогнепального поранення. Близько 22 години 28 квітня в лікарню з вогнепальним пораненням доправили хлопчика із села Шпанів Рівненського району. Його одразу прооперували, вже перевели в травматологічне відділення, життю дитини нічого не загрожує.
Працівникам слідчо-оперативної групи батьки розповіли, що дитина гралась на вулиці поблизу будинку, коли відчула різкий біль у ділянці лопатки. За попереднім оглядом кулі, яку хірурги витягли з тіла дитини, поліцейські встановили, що постріл імовірно був зроблений з автомата Калашникова. Кулю направили на експертизу.
А 30 квітня мешканець району добровільно приніс до відділення поліції вогнепальну зброю і повідомив, що може бути причетним до поранення дитини. Адже нещодавно придбав автомат і випробовував його на закинутому полігоні неподалік Шпанова (це приблизно за три кілометри від місця, де було поранено хлопчика). Тож чоловік, коли дізнався про біду, одразу прийшов до правоохоронців. Досудове розслідування встановлює обставини інциденту.