У теперішній, складний для України час волонтери виконують одну з найважливіших місій. Їхня вагома підтримка є рушійною силою, яка допомагає бійцям АТО та їхнім сім’ям пройти нелегке випробування у житті.

Крім земляків, українцям намагаються допомогти і небайдужі люди з інших країн. Так, Галина Андрушков та її донька Вікторія Батрин (на знімку),

які вже тривалий час живуть у сусідній Польщі, ще з 2014 року організовують допомогу дітям загиблих і постраждалих в АТО та на Майдані, в тому числі й рівненським. Тож голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко відзначив їх Грамотами ОДА.

Більше про польських волонтерів розповіла Олена Миронець з волонтерського об’єднання «Територія надії»: «Ці дві жінки організовують передачу допомоги на схід, лікування поранених у Польщі та пересилають необхідні ліки. А також щороку влаштовують до Різдвяних свят збір подарунків для українських дітей у рамках акції «Свята без тата». Діти загиблих учасників АТО та Революції Гідності відпочивають у літніх таборах Польщі. Цьогоріч волонтерки сподіваються на те, що рівненські дітки знову поїдуть до їхньої країни. Адже і поляки, і українці, які живуть на території Польщі, а також релігійна громада з розумінням та підтримкою ставляться до біди країни-сусіда».

Рівне.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.