Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець. 

За словами парламентарія, станом на початок квітня 2018 року, за результатами проведених ДНК-експертиз фрагментів тіл, знайдених на Донбасі, встановлено особи 554 загиблих бійців АТО.

«Міжгалузева система ДНК-ідентифікації, створення якої ініційовано мною у вересні 2014 року, дозволяє встановлювати особи загиблих шляхом порівняння ДНК-профілів фрагментів тіл з даними родичів, які розшукують своїх близьких, зниклих безвісти в зоні АТО. Веденням бази даних ДНК-карток займається Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС. Нині в базі зберігається понад 1,4 тисячі біологічних зразків родичів зниклих безвісти та 2,1 тисячі біологічних зразків фрагментів невпізнаних тіл, які, за результатами досліджень, належать 861 особі», — розповіла О. Богомолець.

За словами голови профільного комітету, неідентифікованими залишаються ще 307 загиблих. Їх профілі зберігаються в базі.

«Закликаю родичів зниклих безвісти на Донбасі здати аналіз ДНК у своєму регіоні, звернувшись до головного управління Національної поліції області, де працюють відповідні робочі групи з прийому звернень громадян про безвісти зниклих у зоні АТО та організації ДНК-експертизи. Зразки свого ДНК можуть здати і особи, які мешкають на тимчасово непідконтрольних територіях та громадяни інших держав, які розшукують своїх зниклих родичів», — зазначила народний депутат.